Esnafta dayanacak güç kalmadı


Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan yapılan açıklamada, yaşanan son elektrik, doğalgaz zamları sonrası küçük esnafın dayanacak gücünün kalmadığı bildirildi.


Oda yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Üç kat artan elektrik faturaları, asgari ücretin artması ile Bağ-kur primlerinin bin 730 TL’ye yükselmesi, akaryakıta her gün uygulan zamlar ve hayat pahalılığından ötürü yükselen kiralar esnafımızda dayanacak güç bırakmadı. Yüzde üçyüzlere varan elektrik zamlarıyla başlayan tedirginlik piyasaya olan güvenin bitmesiyle birleşince, reel sektör ve sektör çalışanlarında, geleceğe dair ümitsizlik baş göstermektedir.


Aylardır siftahsız dükkan kapatan esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu durum, yakın gelecekte ağır ve tamiri mümkün olamayacak sorunları beraberinde getirecektir. Özellikle kira olan ve üretimde maliyet artışlarından etkilenen işletmeler, işyerlerini kapatmayı, taşımacılık yapan şoför esnafımızsa işini bırakmayı düşünmektedir.


Esnaf ve sanatkarın toplumdaki yerinin önemsenmesi gerekliliğini düşünüyoruz. Katma değer sağlayan, yaşamsal ihtiyacının tamamını karşılayıp, ülkeyi vergisiyle ayakta tutmaya çalışan Esnaf ve sanatkarın sesinin duyulmasını ve üzerindeki ağır yükün süslü, boş laflarla değil, alınacak gerçekçi kararla çözülebileceğini biliyoruz.


Bu şartlarla...

Ama, fakat, lakinlerle esnaf ve sanatkarımızın ayakta kalması imkansız.”

 

Kaynak : Seydişehirin Sesi

Yorum Yaz

Yorum Kuralları
1- Nezaket Kuralı
2- Hakaret ve Küfür
3- İlgili Yorum
4- Bağlantılar ve Reklamcılık
5- Türkiye Cumhuriyeti Yasaları Geçerlidir
Detaylı Bilgi İçin Aşağıdaki Bağlantı Metnini Okuyunuz.
Bağlantı Metni Oku

Daha yeni Daha eski